Hvad er kaktus olie?

Hvis du begynder at undersøge markedet, vil du støde på mange navne i forbindelse med kaktus olie. Og mange af navnene dækker over den samme olie, selvom de er meget forskellige. Herunder er en lille liste med de mest anvendte navne for olien.

Som du kan læse, så kaldes den populære kaktus olie for mange forskellige ting, hvilket skyldes, at olien udvindes af Barbary Fig kaktussen, men denne kaktus kaldes ligeledes for figenkaktus, og derfor har olien fået adskillige navne. Men alle dækker over den samme gode og virksomme olie.

Der skal over en million kaktus frø til at lave en liter kaktus olie. Kernerne indeholder typisk kun 1-5% olie, hvilket også afspejler sig i prisen på olien. Figenkaktus frø olie er nemlig en af verdens dyreste olier, kun overgået af blandt andet den meget eksklusive rosenolie. Men imodsætning til rosenolie, som er en æterisk olie, så er figenkaktus olien en vegetabilsk olie, og der er ikke mange vegetabilske olier, som koster ligeså meget, som den søde kaktus olie.

På grund af den høje pris, er der desværre rigtig mange olier på markedet, som er blevet fortyndet og blandet op med billigere olier. Ved at fortynde figenkaktus olien, opnår producenten en højere pris, men det går ligeledes også ud over oliens egenskaber, samt hvor virksom den er.
Det kan være svært at gennemskue eller opdage, at en olie er fortyndet, med mindre du kender alt til kaktus olie. Derfor bør du altid kun købe mærker, som du har tillid til, og som kan dokumentere eller validere, at deres olier er 100% rene.

cosmos-co-barbary-Fig-cactus-oil-3-pack

Køb ren figenkaktus olie her

 

Grunden til at figenkaktus frø olien er yderst virksom til især hudpleje og mod rynker, skyldes tilstedeværelsen af det meget sjældne Delta-7-Stigmasterol. Dette sterol har genopbyggende og revalitiserende egenskaber, som langt overgår andre vegetabilske olier, så som argan olie eller nigella olie – sortkommenolie.

Barbary Fig kaktus olien er nærmest en slags koncentreret serum i en olie, som gavner især huden, men også håret. Anvendes olien sammen med andre olier, så som argan olie, nigella olie eller kokosolie, kan der opnås en yderst effektiv og virksom pleje, som gavner din hud og dig.

Figenkaktus olie som hårpleje, hudpleje og mod rynker

Figenkaktusfrø olien er mild og let anvendelig, og derfor kan den anvendes af alle hudtyper og hårtyper. Selvom den er virksom og effektiv, er den skånsom og blid ved huden, samtidig med at den genskaber og genopbygger balancen i huden, især i ansigtet.

Det er en olie, som er meget drøj i brug, dvs du skal kun anvende små mængder af gangen, da den er god og virksom, og det er bedre at pleje huden af flere omgange med små doseringer af olien, end at drukne huden i kaktus olie. For hvis huden ikke kan absorbere og optage alt olien, så er det blot spild af god olie.

Det er ret enkelt, at pleje huden, håret eller rynkerne med barbary fig kaktus olie. Du skal blot dosere en eller to dråber olie på pegefingeren, hvorefter du fordeler olien i en tyndt lag i ansigtet, på huden eller i håret. Sådan fortsætter du, til hele det ønskede område, er smut med et tyndt lag kaktus olie.

Lad herefter huden optage og absorbere olien, dette sker oftest på under et minut, hvorefter du kan fortsætte dine normale plejerutiner.

Vil du opnå den optimale pleje, bør du anvende figenkaktus olien morgen og aften, evt i kombination med arganolie, nigella olie eller kokosolie, hvorefter du får den optimale pleje.

Det er let, enkelt og lige til.

 

Kilde:
En god artikel om figenkaktus frø olie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Figenkaktus frø olie – Naturens egen skønhedsolie, 10.0 out of 10 based on 1 rating